Ambasadori 2% pentru schimbare

 

Andrei Rosu sustine 2%

 

Andrei Roșu

 

Andrei Roșu a intrat în cartea recordurilor ca primul om care a alergat 7 maratoane și 7 ultramaratoane pe 7 continente.

 

De curând a participat la Double Ironman în Florida. Tot el organizează cel mai frumos concurs de alergare din România, Transmaratonul.

 

Prin toate lucrurile pe care le face pentru a-și învinge limitele, Andrei Roșu susține și promovează cauze nobile.

 

Mai multe despre Andrei Roșu poți afla de pe blogul lui – andreirosu.me.

 


 

banner-20

 

Dragoş Bucurenci

 

“M-aş bucura să aud că tot mai mulţi români folosesc prevederea 2% pentru a-şi manifesta solidaritatea cu organizaţiile civice care lucrează de zeci de ani la construirea unei societăţi mai bune pentru noi şi pentru copiii noştri. Nu ne putem vindeca decât împreună, iar solidaritatea poate începe cu acest gest foarte simplu prin care îi cerem statului să sprijine sectorul non-profit.”

 

 

Dragoş Bucurenci este un tânăr activist ecologist şi jurnalist freelance.

 

A fondat Asociaţia MaiMultVerde, o organizaţie neguvernamentală care şi-a propus să construiască o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. Implicarea lui Dragoş în protejarea mediului a început în 2004, când, împreună cu Liviu Mihaiu, a pus pe picioare Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta.

 

Are o experienţă de peste 11 ani în presa scrisă şi a realizat mai multe emisiuni de televiziune pentru Pro TV, TVR1, Realitatea TV şi Prima TV.

 

Dragoş are 31 de ani, este student la Stanford Graduate School of Business şi trăieşte în Palo Alto, California.

 

Mai multe despre Dragoș și proiectele sale puteți afla de pe blogul său bucurenci.ro.


 

banner_zoli_amb

 Zoli Tóth

 

 ”Mă bucur că există prevederea 2% şi m-aş bucura dacă ar fi folosită de din ce în ce mai mulţi români. Prin această prevedere susţinem organizaţiile non-guvernamentale să intervină acolo unde este nevoie mare, unde  nu putem noi interveni sau unde statul este neputincios. Efortul nu este mare şi rezultatele merită, fie că este vorba de cultură şi educaţie, de protecţia mediului, de categorii defavorizate, de construirea unui spital sau a unei instituţii şcolare, pentru noi facem, în final, acest gest. Să profităm din plin de el!”

 

Zoli Tóth este muzician, antreprenor şi activist ecologist.

 

A studiat la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. În 2000, a pus bazele trupei de percuţie SISTEM. În 2005, alături de Luminiţa Anghel, SISTEM a câştigat locul al III-lea la Eurovision.

 

Fervent susţinător al cauzelor sociale, Zoli a primit titlul de Ambasador Earth Hour în România în 2009 de la WWF România. S-a implicat în numeroase proiecte de mediu şi voluntariat şi a prezentat emisiunea Green Report (TVR1). În prezent, realizează emisiunea EcoFrecvenţa la Naţional FM. 

 

Mai multe despre Zoli puteți afla de pe blogul său zolitoth.ro.


 

gianina_corondanGianina Corondan

 

“Mi se pare normal să redirecționez cei 2% conștient, să nu las la bunul plac al altora traseul unor bani care pot fi de ajutor cu adevărat. Fiecare donează un procent din bugetul personal către cadouri pentru prieteni și rude de sărbători, nu? Nimeni nu așteaptă să intervină altcineva în darul pe care îl vrea un simbol, un sprijin și o bucurie pentru omul drag. 

 

Pentru că o reacție există mereu. Și ai da orice să prinzi o fărâmă din ea.  Sau măcar să o creezi.”

 

Gianina Corondan este una dintre cele mai nonconformiste prezentatoare TV din România. După Vremea și Generația Pro și după încă trei ani de Ora G, Gianina Corondan a fost, alături de Cosmin Cernat, prezentatoarea emisiunii Stele de…5 stele. În 2005, ea a fost diriginta noii promoții a Școlii vedetelor, iar apoi a călătorit prin Romania, pentru a prezenta, împreuna cu Tom Wilson, O tură de aventură. A urmat emisiunea Efectul MG de pe TVR 1 al cărei realizator a fost, împreună cu Mihai Anton. Gianina a fost implicată și în proiectul Mari Români, în calitate de co-prezentatoare. 

 

Vărsător altruist, Gianina consideră că cel mai important lucru în viata este prietenia. 

 

Mai multe despre Gianina poți afla de pe facebook.com/GianinaCorondan, și de pe site-ul ei oficial gianinacorondan.ro.

(sursa informațiilor despre Gianina: cinemagia.ro)