Redirecționează 2%

Redirecționând 2% investești în schimbarea pe care ți-o dorești în comunitate.

Formularul 230

Completează formularul 230 pentru redirecționarea a 2% din impozitul pe venitul din salariu.

Formularul 200

Completează formularul 200 pentru redirecționarea a 2% din impozitul pe alte venituri decât cele salariale.

Ce este 2%?

Conform legii 571 din 2003 privind Codul Fiscal, poţi să redirecţionezi până la 2% din impozitul pe venit, plătit în anul precedent statului, către o organizaţie nonprofit.

 

Poţi opta pentru a redirecţiona completând formularul 230 (pentru venituri din salarii) sau 200 (pentru venituri din profesii libere şi alte venituri). Aceste formulare sunt emise de Administraţia Financiară.

 

Care sunt beneficiile?

Redirecționând 2% investeşti în schimbarea pe care ţi-o doreşti în comunitate contribuind la cheltuirea mai transparentă şi mai eficientă a banilor publici şi la susţinerea creşterii mediului nonprofit. Ajuţi astfel la rezolvarea unor probleme sociale pe plan local şi naţional, la creşterea responsabilităţii sociale prin programele de voluntariat dezvoltate de organizaţii şi chiar la crearea de noi de locuri de muncă în mediul nonprofit.

 

Trei lucruri importante pe care trebuie să le ştiu

1. Opţiunea pentru a redirecţiona nu presupune niciun cost din partea ta. Redirecţionezi 2% din impozitul pe venit şi nu 2% din venitul tău net.

 

2. Formularul trebuie completat în fiecare an pentru înnoirea opţiunii de redirecţionare. Redirecţionarea se face din impozitul pe venitul plătit deja către stat în anul precedent. De aceea formularele din anul curent sunt datate cu anul precedent.

 

3. Data limită pentru depunerea formularului la Administraţia Financiară este 25 mai.

 

Ce trebuie să fac?

Informează-te şi alege organizaţia nonprofit care contribuie la rezolvarea unei probleme sociale relevante pentru tine.

 

Descarcă formularul 230 (pentru venituri din salarii) sau 200 (pentru venituri din profesii libere şi alte venituri) de pe site-ul organizaţiei alese, de pe site-ul anaf.ro sau solicită-l la orice sucursală a Administraţiei Finaciare. 

 

Completează formularul. Pentru multe informaţii despre cum să completezi formularul poti da click pe unul din link-urile de mai jos:

 

Depune-l sau trimite-l prin poştă (scrisoare recomandată) la Administraţia Financiară de care aparţii până la data de 25 mai. Formularul trebuie completat în dublu exemplar in cazul în care îl depui direct la Administraţia Financiară. Dacă îl trimiţi prin poştă e de ajuns un singur exemplar.

 

Formularul se poate depune şi online pe site-ul www.e-guvernare.ro dacă ai certificat de semnătură electronică (mai multe despre semnătura electronică în secţiunea RESURSE 2%)

 

Atât de simplu!

 

Şi, ca să duci un lucru bun până la capăt, dă vestea mai departe: spune-le şi prietenilor tăi despre prevederea 2% şi explică-le cât de important este să completeze şi ei formularul.

 

Poți susține proiectul nostru promovându-l online cu ajutorul vizualurilor pe care ți le punem la dispoziție în secțiunea PROMOVEAZĂ 2%

 

Care este oportunitatea?

Oportunitatea este foarte mare având în vedere că în 2013 doar 24,9% dintre cei care pot redirecţiona 2% au şi făcut-o. În România există peste 60.000 de organizaţii nonprofit care au aceleaşi dorinţe ca şi tine: luptă să îndrepte lucruri care dintr-un motiv sau altul sunt strâmbe. Fă-le pe ele ambasadorii dorinţei tale de schimbare!

 

Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către o organizaţie nonprofit şi lumea de mâine va fi cu siguranţă mai bună!

 

Mai multe date, statistici si informaţii găseşti în secţiunea RESURSE 2%.

Ai întrebări? Contactează-ne!

Articole Recente

Modificări la formularul 230 pentru 2%
La începutul acestui an ANAF trece printr-un proces de restructurare și rebranduire. Drep urmare...
Proiectul “2% pentru schimbare” susține în 2014 cauze sociale din arii diverse
Anul acesta am decis să lărgim plaja organizațiilor pe care le susținem...
Standuri AITA, ATCA și Help Mălin în Auchan Titan
In perioada 15-23 aprilie, AITA, ATCA și Help Mălin vor avea un stand pentru 2% în galeriile...

Partenerii noștri

Urmărește-ne pe rețelele sociale!